De overhandiging van het rapport in mei 2021.
De overhandiging van het rapport in mei 2021. eigen foto

Swifterbant moet nog even wachten op plannen gemeente voor zwembad

Swifterbant

SWIFTERBANT - Wethouder Ton van Amerongen (VVD) streefde ernaar om vĆ³Ć³r de jaarwisseling een plan voor zwembad De Abelen aan de gemeenteraad voor te leggen, inclusief een financiĆ«le paragraaf. Dat is niet gelukt. ā€žMaar het is in een afrondende faseā€, reageert een woordvoerder van de wethouder.

Een werkgroep uit Swifterbant schreef vorig jaar een rapport over de toekomst van het zwembad. Bij de overhandiging van dat plan temperde Van Amerongen de verwachtingen. Hij wees op aankomende bezuinigingen van de gemeente.

Prachtig plan

PvdA-raadslid Suzanne Stoop zei daarop dat ze het ā€˜een prachtig planā€™ vond en vroeg de wethouder naar de vervolgstappen: ā€žEn op welke termijn?ā€

B en W antwoordden dat ze vĆ³Ć³r de zomervakantie van 2021 de wensen van alle betrokkenen zouden inventariseren: ā€žDit onderzoek moet leiden tot een globaal programma van eisen. Daarna moet er een financiĆ«le vertaling van de plannen plaatsvinden.ā€

Het uitgewerkte plan zou in het vierde kwartaal van het vorige jaar aan de raad worden voorgelegd. Dat is niet gebeurd en tot op heden is het ook nog niet besproken in het college van B en W.

De Abelen

Afbeelding
Vermiste vrouw in Emmeloord mogelijk op de bus gestapt naar Dronten 18 uur geleden
Ichthus College Dronten.
Persoonsgegevens oud-leerlingen Ichthus College liggen mogelijk op straat 18 uur geleden
Mooi Wark
Opdreef Festival begint met kindermiddag en eindigt met dorpsmaaltijd 22 uur geleden