Albert Bleijenberg - GroenLinks
Albert Bleijenberg - GroenLinks © Eelco Lindhout

Onduidelijkheid over oud-papiergeld duurt voort; GroenLinks eist opheldering

Sport

DRONTEN - Dertien verenigingen in de gemeente Dronten wachten al anderhalf jaar op een besluit van de gemeente over hun oud-papiergeld. Swift’64-voorzitter Anco van der Velde vertelt dat er nog steeds geen besluit is genomen over de subsidie over 2021. GroenLinks is het wachten zat en stelt er schriftelijke vragen over aan B en W.

Oud papier werd in het verleden door verenigingen opgehaald. Dertien clubs ontvingen daarvoor een vergoeding. De gemeente garandeerde hen gezamenlijk sowieso 80.000 euro per jaar. 

Sinds de gemeente de inzameling van oud papier overnam, werd er een andere tegenprestatie gevraagd van de clubs: eerst PMD-zakken bezorgen, later zwerfafval verwijderen. Ondanks een brandbrief van de clubs, heeft de gemeente nog geen duidelijkheid gegeven over de toekomst.

Veel geld

„Eind deze maand staat er een overleg gepland”, zegt Van der Velde. Hij hoopt dat de clubs daarna weten waar ze aan toe zijn, want het gaat voor hen om veel geld.

Voetbalvereniging Asv Dronten haalde tot voor kort nog oud papier op bij de hoogbouw in Dronten. Nu de gemeente ook dat overneemt, vraagt burgerraadslid Albert Bleijenberg (GroenLinks) hoe het verder gaat: „Heeft het beëindigen van de oud papier actie de komende jaren nog financiële gevolgen voor de jaarlijkse subsidie die de gemeente aan de sportverenigingen verleent?”

Oud papier