Gemeentehuis Dronten.
Gemeentehuis Dronten. ©maartenheijenk.nl

B en W inderdaad minder zichtbaar voor ondernemers, maar dat komt door corona

Gemeente

DRONTEN - „Wij hebben echt hart voor onze ondernemers.” Dat schrijven B en W in antwoord op kritiek van Ondernemersvereniging De Driehoek (OVDD). Dat het college niet al te zichtbaar is, heeft volgens de antwoordbrief te maken met corona.

„OVDD maakt zich ernstig zorgen over de verbindingen tussen ondernemend Dronten en de gemeente”, schreef de vereniging in een brandbrief. B en W antwoorden: Ons uitgangspunt is dat wij samen met u en andere gebiedspartners iedere dag weer willen werken aan het mooier en beter maken van de gemeente Dronten.”

Graag in gesprek

„Wij gaan graag met u in gesprek over uw en onze rol en hoe we samen verder kunnen komen”, schrijft het gemeentebestuur. In de brief doet het college verschillende voorstellen om het overleg met OVDD en met ondernemers beter te organiseren.

De vereniging beklaagde zich over de zichtbaarheid van het college en de gemeenteraad. Volgens B en W komt dit door de lockdown. Als het gaat om coronamaatregelen naleven zien B en W een voorbeeldfunctie voor zichzelf.

„Het spijt ons dat we weinig mogelijkheden hebben gehad om elkaar te ontmoeten. Nu we meer versoepelingen zien ontstaan kan de ‘fysieke’ aanwezigheid binnenkort hopelijk op verantwoorde wijze daar waar mogelijk toenemen.”

Brandbrief OVDD