De brug is al geruime tijd afgesloten.
De brug is al geruime tijd afgesloten. eigen foto stichting Participatie Wisentbos.

Renovatie loopbrug-zonder-eigenaar tussen Wisentbos en Warmonderhof in zicht

Algemeen

DRONTEN - „Eindelijk is er zicht op de renovatie van de loopbrug tussen het Wisentbos en de Warmonderhof”, meldt de stichting Participatie Wisentbos. De brug is al geruime tijd afgesloten vanwege de slechte conditie en de risico’s die dit oplevert voor passanten.

Een lastig punt bij het maken van plannen was het feit dat de brug geen eigenaar kent. „Als de brug van niemand is, dan is-ie van ons allemaal”, vond de stichting. Zij zochten samenwerking met Staatsbosbeheer, de Warmonderhof en de bedrijven Dura Vermeer en Knipscheer.

Resultaat van die samenwerking is dat er nu een concreet plan ligt om de renovatie aan te pakken en uit te voeren. De werkzaamheden bestaan uit het verwijderen van al het rotte houtwerk, het schoonmaken en waar nodig verven van het stalen frame en het plaatsen van andere houten liggers en dekplanken.

Mooi voorbeeld

De stichting en de Warmonderhof zorgen voor vrijwilligers, de bedrijven Dura Vermeer en Knipscheer leveren de materialen en een voorman. „Het renovatieproject is een mooi voorbeeld hoe in co-creatie en op een duurzame wijze een probleem aangepakt kan worden”, vindt de stichting.

De Stichting Participatie Wisentbos zoekt nog wel vrijwilligers om mee te helpen. Zij kunnen zich aanmelden via info@hetwisentbos.nl.

Abonnement

U leest dit artikel gratis. Om een journalistiek product te kunnen leveren, hebben wij echter inkomsten nodig. Voor minder dan 10 eurocent per dag kun je ál onze artikelen lezen. Klik hier voor een abonnement op DeDrontenaar.nl.
Ap de Boer
Werkgroep geluid windparken stopt: "Gemeente schoffeert en misbruikt ons" 20 uur geleden
Werkzaamheden aan de Ketelsluis.
Wat is er dinsdag te doen? Computerspelen bouwen, Kamper- en Ketelsluis 21 uur geleden
Minder mobiele plaatsgenoten vervoeren.
Dubbel en Dwars Dronten | AutoMaatje kan ook in Dronten een begrip worden Dubbel en Dwars Dronten 21 uur geleden