De bus stopt een week lang niet bij Aeres Hogeschool Dronten.
De bus stopt een week lang niet bij Aeres Hogeschool Dronten. Ā©maartenheijenk.nl

Buslijn 146 maakt geen ā€˜rondje Drontenā€™ tijdens wegafsluiting Ottodreef

Algemeen

DRONTEN - De Ottodreef is sinds vanochtend (vrijdag 18 februari) zeven uur tot volgende week vrijdagmiddag afgesloten voor het verkeer. Met het oog daarop rijdt buslijn 146 tussen Dronten en Swifterbant deze week niet door Dronten-west en niet langs de Aeres Hogeschool.

Er wordt onder de Ottodreef door een riolering aangebracht. Deze gaat naar gebouw De Kroon, dat in aanbouw is aan het stationsplein. Vanwege deze werkzaamheden wordt de Ottodreef van Leen Bakker tot de Spoordreef afgesloten tot vrijdagmiddag 25 februari (17 uur).

Buslijn 146

De busroute 146 rijdt normaliter vanaf Swifterbant een ā€˜rondje Drontenā€™ via Dronten-west, de campus en het centrum. De andere kant op, in de avonden en de weekeinden rijdt deze bus over de Ottodreef en de Spoordreef. Om zowel heen als terug het rondje te rijden, neemt volgens Connexxion te veel tijd in beslag. Daarom worden de bushaltes langs dit rondje een week lang niet gebruikt.

ā€žDe gemeente wilde de werkzaamheden aan de Ottodreef al eerder uitvoeren, maar in overleg is er gekozen voor de voorjaarsvakantieā€, aldus een woordvoerder van Connexxion, ā€žScholen en scholieren hebben er dan het minste last van.ā€


Afsluiting van de Ottodreef. (foto: Ā©maartenheijenk.nl)