Afbeelding
©maartenheijenk.nl

Zwartwerkers lopen tegen de lamp bij controle op bedrijventerrein in Dronten

Algemeen

DRONTEN - Het UWV heeft constateerde deze week bij een controle dat er op bedrijventerreinen in de gemeente Dronten meerdere personen werkzaam waren die een uitkering ontvangen. 

De gemeente kondigde eerder deze maand integrale bedrijvencontroles aan, samen met onder andere de politie, omgevingsdienst, belastingdienst, UWV en Liander. Er werden deze week zo’n 25 bedrijven bezocht.

Bij één bedrijf grepen de instanties in. Daar was de situatie volgens de gemeente dermate ernstig dat de veiligheid van de aanwezige personen, het pand en de directe omgeving in het geding was. Bij sommige andere bedrijven vond de gemeente het terrein zeer rommelig: „Daarnaast zijn diverse milieuovertredingen geconstateerd.”

Begrip

„De meeste ondernemers toonden begrip voor de controles”, schrijft de gemeente in een persbericht. Eén van hen was King Autoservice op bedrijventerrein Business Zone Delta. Voorbijgangers zagen daar nogal wat actie en vreesden het ergste. „Maar er was niks aan de hand hoor”, lacht de eigenaar, „Alles was op orde, ze waren na twintig minuten weer weg.”

„We willen met behulp van deze controles een volledig beeld krijgen van de activiteiten in de bedrijfspanden. Ook willen we eventuele aanwezige risico’s uitsluiten, net als het onjuist gebruik van de bedrijfsruimtes. Zo dringen we illegale activiteiten terug en daarmee behouden we gezamenlijk onze bedrijventerreinen veilig en aantrekkelijk”, aldus burgemeester Jean Paul Gebben.

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 10 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 10 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 11 uur geleden