Het bouwbord van Windplan Groen op de locatie GroenRijk.
Het bouwbord van Windplan Groen op de locatie GroenRijk. ©maartenheijenk.nl

Windplan Groen huurt GroenRijk voor drie jaar: „Maar wat gebeurt er daarna?”

Algemeen

DRONTEN - De overburen van het voormalige GroenRijk kunnen leven met de ingebruikname van het perceel door Windplan Groen. De windkoepel heeft de locatie op de hoek van de Dronterweg en de Rietweg voor drie jaar gehuurd. „Maar wat gebeurt er daarna?”, wil buurtbewoner Ed de Sevren Jacquet graag weten.

Anderhalf jaar geleden ontstond er onrust in de wijk Landmaten overhet plan om 300 arbeidsmigranten te huisvesten op het GroenRijk-perceel. Dat plan leek van de baan, maar de buren hebben inmiddels informatie dat het perceel is gekocht door uitzendbureau Workstead uit Renswoude, dat zich bezighoudt met onder andere arbeidsmigranten.

Windplan Groen

De komende drie jaar is Windplan Groen de huurder. „Er komt een ketenpark, een aantal kantoren voor aannemers en fabrikanten”, legt voorzitter Wim Luijkx van de windkoepel uit, „Van daaruit organiseren zij het werk.” Windplan Groen is inmiddels bezig met voorbereidende werkzaamheden voor de inrichting van het perceel. Dat werk wordt afgerond zodra de laatste vergunningen binnen zijn.

Luijkx vertelt dat de buurt naar aanleiding van de recente geschiedenis vreesde voor overlast: „Daar hebben we een paar gesprekken over gevoerd. En dat is goed afgelopen, daar ben ik blij mee.”

Keurig gecommuniceerd

Ed de Sevren Jacquet is woordvoerder voor de buurtbewoners die zich verzetten tegen de grootschalige huisvesting voor arbeidsmigranten. Hij bevestigt dat Windplan Groen keurig met de omwonenden heeft gecommuniceerd: „Ook over de vervroegde activiteiten. Dit stellen we erg op prijs.”

De buurt had ’t liefst gezien dat de situatie niet verandert: „Maar die kans was natuurlijk klein.” De Sevren Jacquet houdt de ontwikkelingen scherp in de gaten: „Want dat de projectontwikkelaar het niet heeft gekocht voor Windplan Groen, dat weten we wel zeker.”

Arbeidsmigranten

Windplangroen


Windplan Groen is inmiddels aan ‘t werk op de hoek Rietweg - Dronterweg. (foto: ©maartenheijenk.nl)

Urk
Wat is er dinsdag te doen? Alzheimer, Urk, Odd Fellows, Dorpsbelangen Swifterbant 1 uur geleden
Afbeelding
Rietweg acht weken in beide richtingen afgesloten 2 uur geleden
Koningsdag in Swifterbant.
Koningsweekend in Swifterbant: "Dit jaar voor 't eerst drie dagen feest" 23 uur geleden