Op het voormalige sportveld op de campus zijn de heipalen geslagen voor nieuwe studentenkamers.
Op het voormalige sportveld op de campus zijn de heipalen geslagen voor nieuwe studentenkamers. ©maartenheijenk.nl

Lezers willen studentenkamers op de campus, politiek is erover verdeeld

Algemeen

DRONTEN - ‘Nieuwe studentenkamers uitsluitend op de campus’, zo luidde één van de stellingen in de stemhulp voor de gemeenteraadsverkiezingen van Dronten. Meer dan de helft van de lezers is het ermee eens. De politieke partijen reageren verdeeld.

.

Stelling:

Nieuwe studentenkamers uitsluitend op de campus.

Helemaal eens31,8%
Eens19,3%
Neutraal31,0%
Oneens10,0%
Helemaal oneens7,9%
Hoe belangrijk?
Belangrijk16,1%
Gemiddeld76,8%
Niet belangrijk7,1%

.

Dit zegt de politiek:

GroenLinks - eens

GroenLinks pleit voor grootschalige studentenhuisvesting op of nabij de Campus van De Drieslag, bij de Educalaan en het station, om overlast in de woonwijken te voorkomen.

Leefbaar Dronten - eens

Problematiek uit woonwijken weghalen, maar geen getto’s.

SP - eens

Om overlast te beperken in het centrum is dit een goede oplossing. Wel met goed toezicht en goede afspraken met alle partners.

CDA - neutraal

Dat hoeft niet alleen op de campus. Wel zal bij nieuwe studentenkamers in de wijken specifieke bouw nodig zijn. Overlast moet worden voorkomen. Geen studentenkamers in eengezinswoningen.

VVD - neutraal

De VVD is trots op onze studenten. In het hele land en ver daarbuiten zijn zij ambassadeurs voor Dronten. Wij zien kansen voor huisvesting op een campus, maar ook verantwoord in de dorpen. Natuurlijk moet overlast aangepakt worden.

ChristenUnie - oneens

Studenten zijn welkom in de gemeente Dronten. Zij worden gezien als inwoners met rechten en plichten.

D66 - oneens

Wat D66 betreft maken we plek voor onze studenten, bij voorkeur op de campus, maar ook in onze dorpen. Studenten horen in Dronten, waarbij we aandacht hebben voor overlast, goede buur zijn en niet teveel studenten op één plek.

PvdA - oneens

Studenten hebben het recht om zich overal in Dronten te vestigen. Grondwettelijk. Maar er kunnen uiteraard regels aan worden verbonden, zoals nu het geval is.

Verantwoording:

  • Een stemhulp is géén enquête. Wat de kiezers invulden, kan hooguit gezien worden als indicatie van het sentiment in de samenleving
  • De stemhulp is anoniem. Gegevens kunnen niet herleid worden tot personen. Gebruikers waren ervan op de hoogte dat de uitkomsten per stelling gebruikt worden voor artikelen.
  • De standpunten en de toelichtingen van de politiek zijn aangeleverd door de partijen en zijn letterlijk overgenomen.
  • Het dossier ‘gemeenteraadsverkiezingen 2022’ van DeDrontenaar.nl #GRV2022