Afbeelding
Foto: Ben Eekhof Fotografie

Bewonersavond OFW na twee jaar weer terug: ‘Zeer geslaagd’

Algemeen

DRONTEN - Zo’n zestig huurders van OFW genoten dinsdag van de jaarlijkse bewonersavond. Er werden meerdere spellen gespeeld over passend wonen, leefbaarheid en duurzaam goed wonen. 

OFW omschrijft de avond als ‘zeer geslaagd en nog heel nuttig ook.’ Na twee jaar coronatijd konden de bewoners weer bij elkaar komen. Bij verschillende informatiekraampjes konden huurders terecht voor vragen over inschrijven, nieuwbouwprojecten, zonnepanelen, leefbaarheidsinitiatieven en een lidmaatschap voor de Huurders Belangen Vereniging (HBV).

100 euro voor duurzaam wonen
Iedere maand 100 euro voor duurzaam goed wonen. Waar geven de OFW-huurders dit het liefst aan uit? Met briefjes van 20 euro maakten zij een verdeling over de thema’s ‘Wijken en tuinen’ ‘Warmte in de woning’ en ‘Energiebesparen’. De aanwezigen gaven het meeste geld uit aan zonnepanelen (840 euro), gevolgd door koeling/airco’s (440 euro) en meer groen in de wijken (420 euro).

“Het verrast ons niet dat zonnepanelen en energiebesparing door de stijging van energieprijzen bij onze bewoners met stip op 1 staat”, zegt Noek Pouw, directeur bestuurder OFW. Met een goodiebag vol energiebesparende producten van Het Energieloket Dronten, konden de huurders meteen zelf thuis aan de slag met simpele energiemaatregelen.  

!