Wilbert Leendertse hoopt zaterdag wederom te juichen.
Wilbert Leendertse hoopt zaterdag wederom te juichen. Foto: Ā©maartenheijenk.nl (archieffoto)

Beslissende dag voor ASVD Korfbal: ā€˜Ambitieuze groepā€™

Algemeen

DRONTEN - ASVD Korfbal wacht een belangrijke zaterdag, want de ploeg gaat spelen voor een plaats in de overgangsklasse. In ā€˜t Dok is Quickā€™21 de tegenstander, de Drontenaren verdedigen een voorsprong van drie punten. 

ā€œASVD met Ć©Ć©n been in de overgangsklasseā€, kopt de club afgelopen week op haar eigen site. Daarmee wordt verwezen naar de 18-21 zege van vorige week in het eerste duel. Coach Wilbert Leendertse wil daar echter niets van weten. ā€œWe verdedigen een voorsprong van drie punten, maar dat zegt niets. We zijn in een wedstrijd wel eens teruggekomen van vier punten achterstand of stonden acht punten voor. Het hoeft maar even te blokkeren en het is gedaan.ā€

En dus moet ASVD zaterdag gewoon aan de bak. Leendertse stapte in maart in na het vertrek van Brenda Voortman en wilde eigenlijk maar Ć©Ć©n ding: promoveren. ā€œDe tussenklasse is erbij en dus wordt de eerste klasse toch een beetje uitgehold. Als deze groep zich verder ontwikkelen, moet het naar de overgangsklasse. Dat was ook wel een beetje het doel, er staat een jonge en ambitieuze groepā€, stelt Leendertse, die na dit karwei wordt opgevolgd door Eric Geijtenbeek. 

Gevaar?
Leendertse coach een vrij jong team. Schuilt daar een gevaar in tijdens zoā€™n beslissingswedstrijd? ā€œEen jonge ploeg kan heel positief zijn en dat is tot dusver ook zo geweest. We zijn bijvoorbeeld fitter dan de andere teams. Ik maak me daar geen zorgen om, de spelers hebben laten zien dat ze daar stappen in hebben gemaakt. We hebben ook een goede trainingsweek gehad.ā€

Het is dus zaak om de drie punten voorsprong te verdedigen, zodat ASVD volgend jaar weer in de zaal in de overgangsklasse speelt. De beslissende wedstrijd begint zaterdag om 14.30 uur.