Bert Apperlo, links op de foto neemt samen met een bewoner van Coloriet de Regenboog een van de schilderijen in ontvangst van gedeputeerde Harold Hofstra.
Bert Apperlo, links op de foto neemt samen met een bewoner van Coloriet de Regenboog een van de schilderijen in ontvangst van gedeputeerde Harold Hofstra. Foto: Eigen foto

G-Art Kunst schenkt 50 kleurrijke schilderijen aan Coloriet

Algemeen

DRONTEN - Bewoners, medewerkers en bezoekers van Coloriet de Regenboog in Dronten kunnen voortaan genieten van kleurrijke kunst. De zorgorganisatie ontving vorige week liefst vijftig schilderijen van G-Art Kunst. 

“Kunst is zeker van toegevoegde waarde”, reageerde directeur intramurale zorg Bert Apperlo. “Coloriet betekent letterlijk kleur, de Regenboog staat natuurlijk symbool voor kleur. Ja, onze bewoners zijn er heel blij mee. Net als de mensen die vanuit de aanleunwoningen hier vaak zijn voor een kopje koffie, een maaltijd of activiteit.”

De schilderijen zijn gemaakt door Flevolanders met een verstandelijke of psychische beperking. G-Art Kunst uit Biddinghuizen richt zich op de promotie, verkoop en uitleen van deze kunst. Een organisatie zonder winstoogmerk, opgericht door het echtpaar Paul en Lian Mangnus. “Hoe mooi is het dan dat deze schilderijen op een plek komen waar er normaal gesproken geen geld is om kunst te kopen?”, zeggen zij. 

Belangrijk in de maatschappij
De twee Biddinghuizenaren zijn blij dat de schilderen op een plaats hangen die zo belangrijk is in de maatschappij. “Kunst sluit niemand uit en dat wordt in dit initiatief heel duidelijk”, vindt Paul, die door de schenking de collectie kan vernieuwen. “Kunst gaat op deze manier stromen. Hoe mooi is dat?”