Het moet in het centrum van Dronten weer een feest worden tijdens Koningsdag.
Het moet in het centrum van Dronten weer een feest worden tijdens Koningsdag. Foto: ©maartenheijenk.nl

Koningsdag in Dronten? Dat moet een ‘ouderwets spektakel’ worden

Algemeen

DRONTEN - Koningsdag in Dronten moet een ouderwets spektakel worden. Dat stelt De Meerpaal tenminste. Zowel op het Meerpaalplein als het Havenplein is er een bomvol programma.

“Tussen 12.00 en 18.00 uur hebben we een doorlopend programma, waarbij er een zeer divers aanbod voorbij komt”, stelt Mark Dekkers, docent bij De Meerpaal Academie en programmaleider van Koningsdag. “Van dans tot soul en van musical tot singer-songwriters, Dronten laat haar veelzijdigheid in talenten weer volop zien.”

De artiesten zijn verspreid over twee podia: op het Havenplein en op het Meerpaalplein. De Meerpaal stalt  haar terras weer uit, waarbij mensen kunnen genieten van een hapje en een drankje. “Het is mooi om in het centrum – als middelpunt van Dronten – een programma neer te mogen zetten wat echt van Dronten is. Niet alleen met eigen talenten, maar ook met lokale artiesten van andere creatieve organisaties”, vertelt Dekkers. 

Bingo
Naast de activiteiten op de pleinen is er ook een Koningsbino. Tussen 14.00 en 16.00 wordt er gestreden om de nodige prijzen. Aanmelden voor die bingo kan via het Serviceplein in De Meerpaal.