Afbeelding
Foto: ©maartenheijenk.nl

Tientallen mensen aangetroffen in onveilig onderkomen

Algemeen

DRONTEN - Bij integrale controles in Dronten zijn tientallen mensen aangetroffen die verbleven in een bedrijfsgebouw en naastgelegen bedrijfswoning. De veiligheid was niet te waarborgen. 

De gemeente Dronten deed samen met politie, Belastingdienst, Nederlandse Arbeidsinspectie, het RIEC en de vreemdelingendienst afgelopen week integrale controles. Dit naar aanleiding van verschillende meldingen. Bij die controles zijn meerdere overtredingen geconstateerd.

Onveilige situatie
Bij een van de controles werd er een onacceptabele situatie ontdekt. Tientallen mensen verbleven in een bedrijfsgebouw en naastgelegen bedrijfswoning, terwijl rookmelders, brandblussers en brandmelders ontbraken. Daardoor was de veiligheid niet te waarborgen.

De Arbeidsinspectie doet nader onderzoek naar de arbeidsomstandigheden. Vermoedelijk is er sprake van onderbetaling en te lange werkdagen. Ook de Belastingdienst doet nader onderzoek, zo meldt de gemeente. 

Burgemeester Jean Paul Gebben hoopt dat de inwoners van de gemeente blijven opletten. “Wij kunnen berichten van oplettende inwoners en ondernemers goed gebruiken. Soms is er een vermoeden en bij een controle blijkt dan dat er wel degelijk misstanden zijn, zoals nu het geval was. Daarom blijf ik onze inwoners vragen, meld het als u vreemde situaties ziet. Dat kan óók anoniem via Meld Misdaad Anoniem.”