Het spandoek langs de Rietweg.
Het spandoek langs de Rietweg. Theo Weesenpoel

Protest langs Rietweg tegen ‘megakamp’

Algemeen

DRONTEN - Een nieuw protest tegen de huisvesting van arbeidsmigranten aan de Roodbeenweg. Sinds enkele dagen staat er langs de Rietweg, ter hoogte van Roodbeenweg 16, een spandoek met de tekst ‘Arbeidsmigraten oké, megakamp nee’. 

Met deze actie willen omwonenden aan de gemeente Dronten en haar inwoners laten zien dat de manier waarop de gemeente met deze situatie omgaat, niet wordt gewaardeerd. “Zoals we eerder hebben aangegeven, zijn we als omwonenden niet tegen het huisvesten van arbeidsmigranten. In tegendeel, op dit moment wonen er al meerdere groepjes arbeidsmigranten in dit gebied”, zegt Theo Weesepoel, woordvoerder van de omwonenden. 

Hij vervolgt: “Als omwonenden kunnen we niet begrijpen dat de gemeente Dronten juist de door ons allemaal breed gedragen plannen voor arbeidsmigrantenhuisvesting van werkgevers uit dit gebied, maandenlang in de wacht laat staan. De plannen, die allemaal keurig voldoen aan de eisen en procedure die de gemeente hiervoor aangeeft, zorgen voor kwalitatieve en relatief kleinschalige huisvesting van migranten op de plek waar ze werkzaam zijn, onder verantwoordelijkheid van hun werkgever.”

De omwonenden van Roodbeenweg 16 hopen dat deze actie tot gevolg heeft dat de ondernemers uit het gebied zelf voor kwalitatief goede huisvesting kunnen zorgen.

Roodbeenweg

Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 5 uur geleden
De Aldi in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er vrijdag te doen? Winkelactie voedselbank, prinses Belle, lezing filosoof 6 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 6 uur geleden