Afbeelding
Foto: Wouter Foppen

Coalitieakkoord gepresenteerd: samenwerken het toverwoord

Algemeen

DRONTEN – De vier beoogde wethouders hebben maandagmiddag het coalitieakkoord gepresenteerd. In De Binding in Biddinghuizen werden de wethouders en het akkoord, op hoofdlijnen, gepresenteerd.

Vertrouwen en samenwerken, dat zijn de woorden die op deze middag veelvuldig voorkomen. Met elkaar bouwen aan de toekomst en niet alleen met het college en de raad, maar ook met de inwoners van de gemeente. “Investeren in vertrouwen”, duidt Siert Jan Lap als eerste het akkoord. Hij wordt onder andere wethouder op het gebied van regie bestuurlijke vernieuwing, inwonersparticipatie, financiën en sport.

De nieuwe coalitie, bestaande uit het CDA, Leefbaar Dronten, D66 en SP, wil dus inzetten op bestuurlijke vernieuwing, bouwen aan vertrouwen. “Het college vertrouwen bij de raad, de raad in haar kracht zetten en zo moet het vertrouwen gaan leven waar het thuishoort: in de samenleving. Samen aan de slag”, legt Lap de verbinding met de naam van het akkoord: samen bouwen aan de toekomst.

De beoogde wethouders? Dat zijn de eerdergenoemde Siert Jan Lap (CDA), Peter van Bergen (Leefbaar Dronten), Peter Duvekot (SP) en Lazise Hillebregt (D66).