Dodenherdenking in Dronten
Dodenherdenking in Dronten Foto: © Jennifer Sauer

Programma rond dodenherdenking in Dronten

Algemeen

DRONTEN - Stichting 4 mei Herdenking Dronten kan weer een traditionele herdenking organiseren. Op het Meerpaalplein is er een herdenking en daarnaast zijn er nog meer activiteiten. 

Flypast
Een Britse Lancaster van de Royal Air Force Battle of Brittain Memorial Flight vliegt 4 mei over het Meerpaalplein in Dronten. De flypast staat gepland voor 16.50 uur, eventuele wijzigingen worden kenbaar gemaakt op de facebookpagina van de Stichting 4 mei Herdenking Dronten.

Herdenkingsbijeenkomst
Er wordt in de grote zaal van De Meerpaal een herdenkingsbijeenkomst georganiseerd. Om 18.00 uur start deze bijeenkomst en die is toegankelijk voor iedereen. Naast muziek zal onder andere de adoptieschool ‘Het Wilgerijs’ een bijdrage verzorgen en voert het Danslab van De Meerpaal een dans uit. Peter Powers, zoon van Airgunner Ron Powers, vertelt over zijn ervaringen met de vele bezoeken naar Dronten in de periode rondom 4 mei. Dit alles met als thema ‘vrijheid in verbondenheid’.

Ceremonie
Op het Meerpaalplein vindt de ceremonie plaats. Een paar minuten voor 20.00 uur draagt stadsdichter Marjolein Westendorp een gedicht voor. Na de Last Post, de 2 minuten stilte en de volksliederen, worden er kransen bij het monument gelegd. Burgemeester Jean Paul Gebben sluit af met een speech.