Lelystad Airport
Lelystad Airport Foto: ©maartenheijenk.nl

Dronter actiegroepen bij manifestatie tegen Lelystad Airport

Algemeen

DRONTEN/LELYSTAD - NietoverDronten en Geen vliegroutes Biddinghuizen sluiten zaterdag 14 mei aan bij een actie tegen de overlast van vliegverkeer op Lelystad Airport. De manifestatie op Lelystad Airport begint om 11.00 uur en duurt tot 14.00 uur.

De manifestatie wordt georganiseerd door betrokken burgers en omwonenden van luchthavens met steun van een grote groep andere organisaties. Ook NietoverDronten en Geen vliegroutes Biddinghuizen hebben zich aangesloten bij de manifestatie. Er is ruimte voor gerenommeerde sprekers, muziek en een landelijk stiltemoment. De burgers willen met de vreedzame bijeenkomsten tonen hoe breed en divers de wens voor krimp van de luchtvaart is. Er wordt gepleit voor het sluiten van kleinere, verliesgevende luchthavens en het niet openen van Lelystad Airport.

Programma

Er komen in Lelystad verschillende sprekers op het podium. Leon Adegeest spreekt, Leonie Vestering van Partij voor de Dieren spreekt de aanwezigen toe, terwijl er rond de klok van 12.05 liefst tien minuten stilte wordt gehouden. “Het is al 5 voor 12 geweest voor mens, natuur en klimaat. Hierom houden we tien minuten stilte ter overpeinzing en om de kostbare stilte te ervaren.” Voor alle informatie over de manifestatie in Lelystad: https://www.14meimanifestatie.nl/manifestatie-luchthaven-lelystad/