Afbeelding

De Alk eind mei open, De Abelen volgt een week later

Algemeen

BIDDINGHUIZEN/SWIFTERBANT - De zwembaden in Biddinghuizen en Swifterbant gaan binnen een maand weer open. De Alk in Biddinghuizen moet 30 mei de deuren openen, in De Abelen in Swifterbant kan er vanaf 8 juni weer worden gezwommen. 

De zwembaden gaan normaal gesproken op 1 mei open, maar bij het reinigen van de baden werden er beschadigingen aan de zwembadcoating geconstateerd. De veiligheid kon daardoor niet worden gegarandeerd, waardoor de poorten van beide baden gesloten bleven. 

Op maandag 16 mei beginnen bij zwembad De Alk in Biddinghuizen de reparatiewerkzaamheden, aansluitend volgt zwembad De Abelen in Biddinghuizen. “Namens Optisport Dronten en de gemeente Dronten excuses voor de ontstane vertraging. Zoals gezegd staat de veiligheid van u als gebruiker centraal, ook als dit uitstel van de opening betekent. Wij hopen u binnenkort weer te mogen verwelkomen in de zwembaden”, meldt Team Optisport. 

Het zwembad in Biddinghuizen gaat dus een week eerder open dan het bad in Swifterbant. Inwoners uit Swifterbant zijn in die periode welkom in Biddinghuizen.