Afbeelding
Foto: Louise van den Broek

Aeres Warmonderhof houdt laatste meeloopdag

Algemeen

DRONTEN - Aeres MBO Dronten Warmonderhof houdt donderdag 2 juni de laatste meeloopdag voor de opleiding van Warmonderhof. Jongeren kunnen dan kennismaken met de studie waarin je kan proefdraaien met het werken, wonen en leren in de landbouw. 

Warmonderhof wil dat haar studenten de landbouw van binnenuit leren kennen. Daarom staat de school midden tussen de boerderijen en wonen de studenten op het erf. “Het wonen-werken-lerenconcept is een beproefde snelkookpanmethode voor het aanleren van alle aspecten van de biodynamische tuinbouw, akkerbouw en melkveehouderij. Na vier jaar zijn de studenten echt klaar voor een functie als leidinggevende of ondernemer in de biodynamische of biologische landbouwsector”, zo valt te lezen. 

Programma

De jongeren die op donderdag 2 juni mee willen lopen, krijgen allereerst een rondleiding en gaan daarna de les in. Na de proefles lunchen ze in de huisjes bij de studenten. “Vervolgens is het tijd om de handen uit de mouwen te steken, en werken ze mee in de melkveehouderij, de akkerbouw of de tuinbouw. Zo krijgen ze een goed beeld van wat hun te wachten staat als ze zich aanmelden voor een studie aan Warmonderhof.”

Aanmelden voor de meeloop is noodzakelijk en kan via www.warmonderhof.nl/opendag.