Een volle stadsbus.
Een volle stadsbus. Foto: ©maartenheijenk.nl

Nieuwe buurtbuslijn moet stadsdienstlijnen doen vergeten

Algemeen

DRONTEN - De provincie Flevoland maakte in oktober 2021 bekend dat het keek naar een passende oplossing voor het verdwijnen van de stadsdienstlijnen 21 en 22 in Dronten en die oplossing is er. Ter vervanging van de stadsdienst krijgt Dronten onder andere een nieuw buurtbuslijn, per december 2023. 

Deze buurtbuslijn moet een route rijden door zo’n beetje alle wijken van Dronten. Vanwege de lengte van die lijn worden de routes uitgevoerd door twee buurtbussen. “Zo is het mogelijk om binnen Dronten een groter bedieningsgebied te ontsluiten”, schrijft het college van Dronten richting de raad. “Met de buurtbus worden ook de delen van Dronten, onder andere Dronten-West en het Golfpark, ontsloten. Daar rijdt de stadsdienst nu niet.”

Meer mogelijkheden

Volgens het college biedt deze oplossing ook meer mogelijkheden in de avond en in het weekend. Dat komt door de relatief lage uitvoeringskosten. “Tot slot is het gebruik van de buurtbus laagdrempelig, omdat het om een vaste dienst gaat. De buurtbus wordt uitgevoerd door vrijwilligers die zijn aangesloten bij een buurtbusvereniging.”


Het voorstel voor de route van de nieuwe buurtbus. - Screenshot gemeente Dronten

Asv Dronten
Asv Dronten maakt zich op voor kraker, vanmiddag in Apeldoorn 8 uur geleden
Wethouder Duvekot
Peter Duvekot: Jongerenwerk Biddinghuizen kan vanaf mei aan de slag aan De Dreef 8 uur geleden
De officiële opening van de tulpenroute in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er zaterdag te doen? Beleeftuin, tulpenroute, concerten, campers 9 uur geleden