Busstation Dronten
Busstation Dronten Foto: ©maartenheijenk.nl

Chauffeurs staken: dinsdag is Dronten aan de beurt

Algemeen

DRONTEN - De chauffeurs in het streekvervoer gaan dinsdag beginnen aan een periode van twaalf dagen staken op meerdere plekken. Aankomende dinsdag is de gemeente Dronten een van de plekken waar de chauffeurs het werk neerleggen. Dit meldt FNV Streekvervoer. 

Met de actie willen de chauffeurs onder meer een hogere beloning afdwingen om zo meer jonge chauffeurs te trekken. Marijn van der Gaag, bestuurder FNV Streekvervoer: “Door slechte beloning komen er te weinig nieuwe, jonge collega’s bij en de werkdruk is al jarenlang zo hoog dat het ziekteverzuim op sommige plekken 25 procent is. Daar moeten de werkgevers zich echt harder voor gaan inzetten.”

Overlast beperken

De vakbond en de leden begrijpen dat het staken voor overlast kan zorgen, maar stellen dat ze het proberen te beperken. Zo valt de dagelijkse reeks stakingen niet samen met de eindexamens. “Dat de chauffeurs toch staken, laat zien hoe hoog de nood is. Tot nu toe stellen de werkgevers zich ronduit arrogant op tegen hun eigen chauffeurs. We waren nog in gesprek met de werkgevers over het afwikkelen van een oude afspraak, wat erg moeilijk verliep. Vervolgens kwamen ze onaangekondigd met een eindbod voor een nieuwe cao. De chauffeurs konden slikken of stikken”, stelt Van der Gaag.