Afbeelding
Foto: NL-Alert

NL-alert testbericht een week later door Pinksteren

Algemeen

DRONTEN - De overheid zendt het NL-Alert testbericht een week later dan normaal, op maandag 13 juni. Normaal gesproken worden die berichten op de eerste maandagen in juni en december gestuurd, maar in dit geval valt dat gelijk met tweede pinksterdag. 

Het NL-Alert testbericht ontvang je op een mobiele telefoon, zo rond 12.00 uur. In het bericht wordt uitgelegd dat het om een testbericht gaat. “Let wel, het NL-Alert kan hard klinken als je oordopjes of een koptelefoon gebruikt”, meldt de overheid. Je hoort een hard en doordringend alarmgeluid, het klinkt anders dan een normaal bericht. 

Uit hetzelfde onderzoek blijkt ook dat ruim de helft van de Flevolanders (54 procent) die het afgelopen jaar een NL-Alert noodmelding ontvingen, anderen hierover informeerde. “Het is belangrijk om anderen te informeren, zodat iédereen direct informatie heeft bij een noodsituatie. Ook de mensen die het NL-Alert niet hebben ontvangen”, valt te lezen. Volgens hetzelfde onderzoek van de overheid blijkt dat 8 op de 10 Flevolanders het belangrijk vinden dat er ieder half jaar zo’n testbericht wordt verzonden.