Gemeentehuis Dronten.
Gemeentehuis Dronten. Foto: ©maartenheijenk.nl

Gemeente houdt ruim 2,8 miljoen over, maar waar gaat dat heen?

Algemeen

DRONTEN - De gemeente Dronten houdt over het boekjaar 2021 ruim 2,8 miljoen euro over, vooral omdat er afgelopen jaar door corona een aantal werkzaamheden niet konden worden uitgevoerd. Dit blijkt uit de jaarcijfers. Het geld wordt nu geparkeerd, om zo de werkzaamheden op een later moment wel uit te voeren. 

Blijft het na het doen van die werkzaamheden nog geld over, dan gaat dat deel van de 2,8 miljoen naar de algemene reserve van de gemeente Dronten, waardoor het boekjaar 2021 positief werd afgesloten. Over de plannen voor de komende jaren kan het college nog weinig zeggen. Er is op dit moment nog geen uitgewerkt collegeprogramma, waardoor het ook nog niet concreet is waar het geld aan uit wordt gegeven.

De nieuwe plannen van het college moeten in september duidelijk zijn en gecombineerd zijn met de plannen van de gemeenteraad. Want, zoals ook al uit het gepresenteerde coalitieakkoord bleek, krijgt ook de raad grote inspraak in de plannen voor de komende jaren. Alle plannen moeten daarna uitmonden in een begroting voor de komende periode.

Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 11 uur geleden
De Aldi in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er vrijdag te doen? Winkelactie voedselbank, prinses Belle, lezing filosoof 12 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 12 uur geleden