Zwaan Buitensport
Zwaan Buitensport Foto: ©maartenheijenk.nl

Twee winnaars bij ‘Het beste idee’: ZWAAN en Mimar Sinan Moskee

Algemeen

DRONTEN/BIDDINGHUIZEN - De prijzen voor ‘Het beste idee van Dronten 2022’ zijn gegaan naar Feest voor ieder kind’ van ZWAAN buitensport en ‘Samen koken, samen eten’ van Mimar Sinan Moskee Biddinghuizen. Zij ontvingen beide een eenmalige startsubsidie voor de uitvoering van hun idee. 

Wethouder Peter Duvekot nam de prijsuitreiking voor zijn rekening. De gemeente Dronten vindt het, zo stelt het zelf, belangrijk dat iedereen mee kan doen in de maatschappij. “Maar voor mensen met een laag inkomen is dat niet altijd vanzelfsprekend. Daarom is de gemeente jaarlijks op zoek naar ‘Het beste idee van Dronten’. Een idee om het verschil te maken voor inwoners met een laag inkomen.”

Winnaars

In totaal waren er vijftien inzendingen voor het beste idee, daarvan krijgen er nu twee een startsubsidie. 

ZWAAN Buitensport met Feest voor ieder kind
ZWAAN Buitensport gaat kinderfeestjes organiseren voor kinderen uit gezinnen met een laag inkomen. De kinderen worden met hun vriendjes en vriendinnetjes opgehaald om samen buiten actief bezig te zijn, onder andere door samen lekker te klimmen en te klauteren. Er wordt ook voor eten, drinken en een cadeautje gezorgd. Een beleving die de jarige kinderen niet snel zullen vergeten.

Mimar Sinan Moskee Biddinghuizen met Samen koken samen eten
De Turkse moskee in Biddinghuizen gaat kooksessies organiseren voor mensen met financie¨le problemen en mensen die kampen met eenzaamheid. De bedoeling is dat de deelnemers samen met begeleiders een driegangenmenu klaarmaken en deze samen nuttigen in de moskee. Het project wordt uiteindelijk afgesloten met een gezamenlijke lunch voor alle deelnemers.

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 18 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 19 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 19 uur geleden