Kerkcentrum Open Hof
Kerkcentrum Open Hof Foto: ©maartenheijenk.nl

‘Groots afscheid’ van Open Hof als kerk: Dag Open Hof Dag

Algemeen

DRONTEN -  De Protestantse Gemeente Dronten neemt, zo stelt het zelf, op zaterdag 25 juni groots afscheid van de Open Hof als kerk. Van 13.00 tot 16.00 uur wordt de ‘Dag Open Hof Dag’ georganiseerd, waarna een dag later de laatste kerkelijke viering plaatsvindt. 

“Iedereen die afscheid wil nemen van Open Hof is welkom. Diverse gasten die allemaal ‘iets’ hebben met Open Hof, komen tussen 14.00 en 15.00 uur langs aan de tafel van ‘De kerk draait door’. Daar vertellen zij hun verhaal over het markante kerkgebouw’, wordt gemeld. 

Naast ‘De kerk draait door’ is er ook een mini-bazar en is er gelegenheid om de kerkzaal te bezoeken. Daarnaast wordt er een boekenmarkt georganiseerd, is er het traditionele rad van fortuin en zijn er kinderspelletjes. “Voor iedereen die dat wil, is de kerkzaal open voor een bezoek. Drie organisten bespelen het orgel en er is uitleg bij enkele bijzondere onderdelen van de kerk”, laat de Protestantse Gemeente weten. 

De Ark

De laatste kerkdienst in de Open Hof is op zondag 26 juni. Daarna houdt de Protestantse Gemeente alleen nog kerkdiensten in het gebouw De Ark aan De Oost in Dronten.