Pal naast de A6 stonden er woensdagmiddag verschillende tractors.
Pal naast de A6 stonden er woensdagmiddag verschillende tractors. Foto: Wouter Foppen

Ketelbrug blijft vrij, boeren wilden ‘publieksvriendelijke actie’

Algemeen

DRONTEN - De zorgen van de politie rond de Ketelbrug lijken woensdagmiddag groot, want een flinke politie-inzet moet de openbare orde beschermen. Het zorgt ervoor dat een groepje boeren hun actie tegen het stikstofbeleid moet staken. 

Er zijn bij de politie woensdag signalen binnengekomen dat de Ketelbrug geblokkeerd zou worden. Helemaal onwaar is dat niet, want een groepje wil wel degelijk actievoeren op de brug, zo meldt een van de actievoerders die op deze middag plaats heeft genomen op de Ketelbrug zelf. Hij draagt keurig een oranje hesje en heeft een enorme stapel flyers in zijn hand. Die flyer is samengesteld door Agractie, een van de initiatiefnemers van de grote manifestatie die op hetzelfde moment in Stroe wordt gehouden. 

Als de Ketelbrug voor de laatste keer voor de spits omhoog gaat, willen de boeren flyeren rond de stilstaande auto’s op de A6. Althans, dat is wat er wordt gezegd, de A6 moet hoe dan ook niet volledig worden afgesloten. De politie is niet alleen druk op het land, ook op het water wordt alles nauwlettend in de gaten gehouden. Er zijn dan ook andere geluiden dat er mogelijk een actie op het water gaat plaatsvinden. 

Brug niet meer omhoog

Het komt er allemaal niet van. Door de grote politie-inzet gaat de actie van de boeren niet door, maar ook omdat de brug op last van de politie even niet meer omhoog gaat. Aan de andere kant van de Ketelbrug staan pal naast de A6 nog wat tractoren opgesteld en die besluiten rond 16.30 uur maar te vertrekken. Het kan maar zo zijn dat zij aansluiten bij de actie die gaande is op de snelweg bij Emmeloord.