VVD-lijsttrekker Barry Hoogezand.
VVD-lijsttrekker Barry Hoogezand. Foto: ©maartenheijenk.nl

VVD wil plannen college rond stikstof horen: ‘Vooralsnog erg stil’

Algemeen

DRONTEN - “Wij hebben schriftelijke vragen gesteld aan het college over hoe zij optrekken richting agrariërs en de provincie. En ook of ze nog plannen hebben om nieuwe natuurgebieden aan te wijzen.” Dat zegt Barry Hoogezand, fractievoorzitter van de VVD Dronten, op vragen over het stikstofbeleid.

Er was de afgelopen periode veel te doen omtrent de landelijke VVD en het stikstofbeleid. Tijdens een congres werden de stikstofplannen van het kabinet nipt weggestemd en dat resulteerde in een kleine opstand. Hoe staat de VVD Dronten in deze discussie?

“Voor VVD Dronten is het perspectief voor onze ondernemers van belang”, stelt Hoogezand. “En het wegnemen van de onzekerheid waar velen in verkeren, want het heeft grote impact op bedrijven en gezinnen. Maar wat de landelijke plannen precies voor Dronten betekenen, moet komend jaar, ook door de provincie, nog worden uitgewerkt en uitgezocht.”

Hoogezand stelt dat het van belang is dat er met alle partijen gesproken wordt, net als met ondernemers en betrokken en niet over. “Daar willen wij de komende tijd ook vaker bij stilstaan.” 

Stilte

Saskia Haarhuis diende namens de VVD vragen in aan het college, met name over hoe het optrekt richting agrariërs en de provincie Flevoland. “Wij zijn erg benieuwd naar die reactie, ook omdat het vanuit de kant van het college vooralsnog erg stil blijft...”