Afbeelding

Rondje Flevoland in de kajak voor Reuma Nederland

Algemeen

DRONTEN – Drontenaar Pieter Gros (19) gaat op 25 augustus bij De Knip in Dronten van start met zijn challenge; in een kajak om Flevoland heen, een tocht van 155 kilometer. Doel is om geld op te halen voor Reuma Nederland.

Door Saskia de Wijk

Eigenlijk is zijn oma de aanleiding om deze uitdaging aan te gaan. “Na 4 jaar vmbo en daarna nog 2 jaar havo afgerond te hebben ben ik nu klaar met mijn middelbare school. Dit mede dankzij mijn lieve oma die mij elke dag hielp. Ondanks dat zij zware reuma heeft, heeft zij mij toch altijd de begeleiding en steun gegeven die ik nodig had”, vertelt Pieter. “Ook in de laatste maanden voor mijn havo-examen hielp zij mij vanuit haar bed, omdat zij een ontsteking had in haar evenwichtsorgaan. Dit heeft mij zo erg geraakt dat het mij mooi leek om iets voor het reumafonds te doen als dank richting mijn oma.”

Pieter verwacht zo’n 30 uur over de 155 km lange tocht te gaan doen. “Ik wil dit in één keer volbrengen zonder nachtrust.”
De jonge Drontenaar is in zijn vrije tijd al veel bezig met sport. “Naast zelf elke dag hard trainen geef ik ook personal training en motiveer ik elke dag jongeren met mijn sportverhaal op sociale media. Positieve ‘vibes’ is voor mij een belangrijke factor in het zelf trainen en het anderen trainen.” Maar om optimaal voorbereid te zijn voor de challenge mag Pieter gebruik maken van de faciliteiten van twee sponsorende sportcentra in Dronten.

Met zijn vrijwillige inzet hoopt Pieter €5000 op te halen voor het reumafonds. Op het moment van schrijven staat de teller op €1740. Ook een steentje bijdragen? Doneren kan via de link: https://actie.reumanederland.nl/actie/pieter-gros?utm_source=kentaa&utm_medium=whatsapp&utm_campaign=reuma-nederland

!