Modder in Dronten-Noord.
Modder in Dronten-Noord. Foto: eigen foto

Modder maken tijdens Modderdag: ‘Ontdekken en beleven’

Algemeen

DRONTEN - Spelen met water en zand en tegelijkertijd proberen modder te maken, dat is wat het Opgroeicafé woensdag wil bewerkstelligen met de tweede Modderdag. “Tijdens deze dag staat het vrij spelen met water en zand centraal en krijgen kinderen volop de ruimte om modder te maken. Ontdekken en beleven staan voorop”, vertelt mede-organisator Claudia Jansen, sociaal werker bij De Meerpaal Welzijn. 

Modderdag is een landelijk initiatief van IVN, het Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid. Het doel is om kinderen tijdens Modderdag de modder met al hun zintuigen te laten ervaren: voelen, ruiken, horen en zien. Kinderen spelen onbevangen als ze vies mogen worden, zo stelt de organisatie. “Dat hebben we vorig jaar gemerkt”, aldus Marije Vos van Home Start. “Waar sommige kinderen eerst nog wat voorzichtig waren, gingen andere kinderen direct vol de modder in. Dit leverde prachtige plaatjes op.”

De Modderdag wordt woensdag georganiseerd bij Natuurspeeltuin Kruizenmunt in Dronten-Zuid. De start is om 15.00 uur, rond 17.00 uur is het spektakel voorbij. Kinderen in de leeftijd van 3 tot 8 jaar zijn welkom om gratis deel te nemen. 

!