Afbeelding
Foto: ©maartenheijenk.nl

Politici zetten naam onder brandbrief: ‘Er valt niet meer te snijden’

Algemeen

DRONTEN - Verschillende politici uit de gemeente Dronten hebben een brandbrief ondertekenend die woensdag werd gepubliceerd in De Volkskrant. In die brief wordt onder andere gesteld dat het OV op omvallen staat. De namen van Paul Vermast (GroenLinks) en Willemien Wever (CDA) prijken onder andere onder de brief.

Vermast zette zijn naam onder de brief omdat hij het van belang vindt dat het OV in de gemeente Dronten ‘in de benen blijft’. "We hebben een groot grondgebied met drie dorpen, waarbij het voor alle inwoners van belang is zo goed mogelijk beschikking te hebben over het OV, als ze daarvan afhankelijk zijn. Denk ook bijvoorbeeld aan de bewoners van het AZC. Die zijn echt op het OV aangewezen. Maar je ziet dat die lijn ook minder is geworden de laatste jaren. Dus alle reden om te voorkomen dat er nu nog extra op het OV zal worden bezuinigd, met corona als aanleiding."

"Bereikbaarheid van Swifterbant en Biddinghuizen en behoud van voorzieningen is voor onze CDA-fractie heel belangrijk", stelt Wever. "De buslijnen 146 en 147 rijden nu al minimaal (een keer per uur) en niet op zondag, daar valt niet meer in te snijden. Eind 2022 loopt de steun van het Rijk af, maar de busmaatschappijen gaan daar nu al rekening mee houden. Daarom is het belangrijk dat het Rijk de steun opnieuw verlengd voor 2023. Wanneer medio 2023 een besluit wordt genomen over de nieuwe OV-concessie, kan er ingezet worden op vraaggericht vervoer en kleinere bussen, die wat efficiënter zijn in de kosten; dat is nu nog geen optie."

Oproep

Volgens Wever is het aantal reizigers alweer terug op tachtig procent ten opzichte van voor corona. "We moeten niet in een neerwaartse spiraal terecht komen, we willen juist groeien. Daar horen goede OV-verbindingen bij! Daarom hebben zes fractievoorzitters en andere raadsleden in Dronten hun naam onder de petitie gezet. We roepen alle inwoners op om de actie #methetOV te steunen via Twitter, Facebook en andere social media-kanalen."

Riena Tienkamp, Arjen Gerritsen, Piet Boer en Peter van Bergen (v.l.n.r.).
Route langs vijftien kunst- en cultuurobjecten: "Bekijk het in de Oostrand" 4 uur geleden
Swift'64 speelt voor de nacompetitie thuis tegen Enter Vooruit.
Wat is er dinsdag te doen? Swift'64, sociale veiligheid, computerspelen 5 uur geleden
Wethouder Peter van Bergen (Leefbaar Dronten).
B&W vragen meer tijd voor beantwoorden lastige vragen over arbeidsmigranten de regt 5 uur geleden