Afbeelding
Foto: eigen foto

VVD Flevoland wil geen grootschalige windparken meer

Algemeen

DRONTEN - De VVD Flevoland is duidelijk: er is in Flevoland geen ruimte meer voor nieuwe grootschalige windparken. Nieuwe initiatieven moeten volgens de partij stop worden gezet, zodat er ruimte wordt gegeven aan woningbouw, bedrijventerreinen en landbouw. 

Terwijl er in de gemeente Dronten gesteggel blijft omtrent de windplannen Blauw en Groen, roept de VVD dus op dat er geen nieuwe windparken meer gebouwd moeten worden. Volgens de partij staat de provincie ā€˜aan de vooravond om invulling te geven aan grote opgaven in de provincie die gericht zijn op wonen, werken en landbouwā€™. En daar is ruimte voor nodig. ā€œHierin passen geen nieuwe grootschalige windparken, omdat Flevoland haar ruimte hard nodig heeftā€, reageert Henri van Ulsen, statenlid namens de VVD. 

Als de regioplannen Zuid, Oost, Noord en West (waar ook Windplan Blauw en Groen onder vallen), afgerond zijn, levert Flevoland een aandeel van liefst 16,6 procent aan de landelijke opgave voor de opwek van energie. Als het aan de Flevolandse VVD ligt, is dat genoeg, om zo Flevoland ook mooi en aantrekkelijk te houden voor de nieuwe inwoners die in Flevoland komen wonen. ā€œOnze leefomgeving en het landelijk gebied is tĆ© belangrijk om vol te zetten met nog meer windmolens, daarvoor is ons gebied al meer dan voldoende ingekleurdā€, aldus Van Ulsen. 

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 14 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 15 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 15 uur geleden