Afbeelding
Foto: Amplifier

Na annulering in 2020 staat Amplifier nu toch op Meerpaaldagen

Algemeen

DRONTEN – Coverband Amplifier staat op vrijdagavond 12 augustus in de tent van De Meerpaaldagen. De Dronter band zou in 2020 al optreden, maar om bekende redenen ging dat niet door. “Mooi dat ze toch aan ons zijn blijven denken”, vertelt zanger Wouter Swart. 

Door de coronacrisis ging de evenement destijds niet door en dus werd ook het optreden van Amplifier geannuleerd. Maar de herkansing komt er. “Hartstikke leuk. Echt te gek”, begint Swart. “We zijn een band uit Dronten. De zangeres komt uit Zeewolde en ik ben naar Zwolle verhuisd, maar de drie andere muzikanten wonen nog in Dronten. Dat is speciaal natuurlijk.”

Het gaat wat te ver om van een droom te spreken, maar als kleine jongen wilde Swart wel maar wat graag op het podium in Dronten staan. “Ik ben als kleine jongen opgegroeid met de Meerpaaldagen. Super vet dat je daar nu mag staan, dat wilde ik als 12-jarige jongen al. Vroeger zag je daar die bands spelen en dacht je: het zou super zijn als ik daar een keer mag staan. Ik ben opgegroeid in Dronten en dan zijn de Meerpaaldagen wel een dingetje. Dan wil je er graag zelf een keer optreden.”

Rentree

Het is niet de eerste keer dat Amplifier op de Meerpaaldagen staat, in 2018 was de band ook al van de partij. Destijds won het de Battle of the Bands en mocht het twee keer optreden: bij de opening op donderdag en de afsluiting op zondag. “Het is een van de feesten waar je het voor doet”, vindt Swart. “Dat geldt niet alleen voor Amplifier, maar ook voor andere coverbands. Ik spreek wel eens muzikanten uit andere bands en zelfs zij vinden het vet om er eens te staan. En ze komen niet uit Dronten he…”

Amplifier gaat op vrijdagavond het publiek een dik uur vermaken met verschillende hits. “Dat wordt knallen”, lacht Swart. “Een hele energieke show, dat sowieso. De ene hit na de andere wordt eruit geknald. Ik denk dat we ongeveer 60 à 65 hits voorbij laten komen. Het wordt een feest.”

!