Afbeelding
Foto: Landschapsbeheer Flevoland

Landschapsbeheer Flevoland ziet ‘babyboom’ in Biddinghuizen

Algemeen

BIDDINGHUIZEN - Een heuse ‘babyboom’ in Biddinghuizen, zo meldt Landschapsbeheer Flevoland. Het gaat om oeverzwaluwen bij Van Werven, die de afgelopen periode massaal zijn uitgevlogen. 

De oeverzwaluw kom eind maart, begin april terug in Nederland en broedt dan graag in steile, zanderige wanden, waar hij zelf een nestgang uitgraaft. Daar heeft Van Werven de zwaluw een handje bij geholpen, want het bedrijf uit Biddinghuizen heeft een betonnen oeverzwaluwwand aangelegd met gangen. Deze worden ieder jaar opnieuw gevuld met zand, zodat de vogel een nieuw nest kan uitgraven. 

En met succes, want namens Landschapsbeheer telde stagiair Alex ontzettend veel vogels. “Dit is best wel een grote wand, met 320 gaten”, vertelt hij. “De resultaten van de eerste leg zijn bekend, namelijk 185 bewoonde nestgaten. Zou je uitgaan van 2 jongen per nest, wat een voorzichtige schatting is, dan kom je toch op een kleine 400 uitgevlogen jongen. Een mooie resultaat, terwijl het broedseizoen nog niet is afgelopen. De babyboom gaat in Biddinghuizen nog door”, besluit hij.