Afbeelding
Foto: ©maartenheijenk.nl

Dronter zorginstelling onder verscherpt toezicht geplaatst

Algemeen

DRONTEN - Home4Kids uit Dronten is door de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd onder verscherpt toezicht geplaatst. Volgens de inspectie zijn er tekortkomingen en wordt er te weinig gestuurd op verbeteringen hiervan. 

Home4Kids is, zo omschrijft het zichzelf op de website, ‘een zorginstelling voor kinderen en jongeren van 4 tot en met 18 jaar met psychische problemen, gedrags- en/of ontwikkelingsstoornissen, een stoornis in het autistisch spectrum of ADHD. Volgens de inspectie gaat het om een grote hoeveelheid tekortkomingen. Er wordt onder andere gesproken over tekortkomingen op het sturen op de kwaliteit van de jeugdhulp. Daarom heeft de inspectie besloten om Home4Kids voor de duur van zes maanden onder verscherpt toezicht te plaatsen. Home4Kids moet zo snel mogelijk, maar uiterlijk 14 januari 2023, voldoen aan de normen voor verantwoorde jeugdhulp.

Beperkt vertrouwen

‘De jeugdhulpaanbieder heeft aangegeven dat zij zal werken aan verbeteringen. De inspectie heeft op dit moment beperkt vertrouwen dat Home4Kids de noodzakelijke verbeteringen zal aanbrengen in de organisatie en kwaliteit van de jeugdhulp’, zo meldt de inspectie. Dat zou komen door de omvang en de inhoud van de noodzakelijke verbeteringen en het gegeven dat de bestuurder tijdens het toezichttraject niet altijd transparant is geweest.

Home4Kids is om een reactie gevraagd. 

Ap de Boer
Werkgroep geluid windparken stopt: "Gemeente schoffeert en misbruikt ons" 20 uur geleden
Werkzaamheden aan de Ketelsluis.
Wat is er dinsdag te doen? Computerspelen bouwen, Kamper- en Ketelsluis 20 uur geleden
Minder mobiele plaatsgenoten vervoeren.
Dubbel en Dwars Dronten | AutoMaatje kan ook in Dronten een begrip worden Dubbel en Dwars Dronten 21 uur geleden