De Swifterringweg.
De Swifterringweg. Foto: ©maartenheijenk.nl

Swifterringweg gaat ruim twee weken dicht voor werkzaamheden

Algemeen

SWIFTERBANT - De Swifterringweg is van 22 augustus tot en met 9 september afgesloten vanwege wegwerkzaamheden. De huidige asfaltverharding van de weg vertoont gebreken en moet daarom worden vervangen. Daarnaast worden maatregelen genomen om de veiligheid op de Swifterringweg te vergroten, meldt de provincie. 

De provincie gaat de bovenste asfaltlaag van de weg vervangen en tegelijkertijd wordt er een ribbelstrook met glasbollen langs de weg gelegd. Dit zou de veiligheid op de weg moeten verhogen. ‘Het geeft bestuurders extra ruimte om terug te sturen wanneer ze per ongeluk over de kantstreep komen’, schrijft de provincie.

Ook worden het kruispunt Klokbekerweg en de aansluitingen op de Swifterringweg aangepast aan de provinciale richtlijnen. Dit geldt ook voor de bushaltes bij de Klokbekerweg. 

Fietspad wel open

Het traject van de werkzaamheden ligt tussen de tunnelbak van Observatorium Robert Morris tot aan de nieuwe rotonde van de Klokbekertocht. De weg is tijdens de werkzaamheden afgesloten voor het verkeer. Het fietspad langs de Swifterringweg blijft open. Alleen de afslag van en naar de Klokbekerweg is niet toegankelijk voor (brom)fietsers. Ook hiervoor is een omleidingsroute ingesteld.


Bijschrift - Provincie Flevoland

Asv Dronten
Asv Dronten maakt zich op voor kraker, vanmiddag in Apeldoorn 8 uur geleden
Wethouder Duvekot
Peter Duvekot: Jongerenwerk Biddinghuizen kan vanaf mei aan de slag aan De Dreef 8 uur geleden
De officiële opening van de tulpenroute in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er zaterdag te doen? Beleeftuin, tulpenroute, concerten, campers 9 uur geleden