Een van de eerdere klimaatburgemeesters in Nederland.
Een van de eerdere klimaatburgemeesters in Nederland. Foto: eigen foto

Ministerie zoekt nog steeds naar Dronter klimaatburgemeester

Algemeen

DRONTEN - Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat is in Dronten nog steeds op zoek naar een klimaatburgemeester voor de Nationale Klimaatweek 2022. Over het hele land hebben al 110 klimaatburgemeesters zich aangemeld. “Door jouw verhaal te delen, inspireer jij andere Nederlanders om ook duurzamer te leven”, meldt het ministerie. 

Het ministerie is op zoek naar iemand die ook de mening heeft dat burgers, bedrijven en de overheid samen de strijd aan moeten gaan om het klimaat positief te veranderen. “Ben jij iemand die al stappen heeft gezet om klimaatbewuster te leven, wonen, eten, consumeren of reizen; en draag je dit ook graag uit? Doe dan mee!”, zo wordt gemeld. 

Wat doet een klimaatburgemeester?

De Dronter klimaatburgemeester deelt zijn of haar verhaal in het eigen netwerk en organiseert op 31 oktober, al de tweede Nationale Klimaatweek start, een activiteit in de eigen gemeente, wijk of buurt. Doel daarvan is om bewoners in beweging te krijgen. Daarnaast wordt er naar mogelijkheden gezocht om het klimaatverhaal van de klimaatburgemeester in de media te brengen en gaat hij of zij in gesprek met de echte burgemeester. In dat gesprek wordt gesproken over wat er nog moet gebeuren in de gemeente om klimaatdoelen te halen. 

Opgeven kan via www.nkw2022.nl, daar zijn ook voorbeelden van initiatieven te vinden. 

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 5 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 5 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 6 uur geleden