Het pand waar eerder Miss Etam in zat.
Het pand waar eerder Miss Etam in zat. Foto: ©maartenheijenk.nl

Kunstcollectief Dronten gaat verhuizen naar pand Miss Etam

Algemeen

DRONTEN – De Stichting Kunstraad Dronten blijft in touw en gaat eerdaags met het Kunstcollectief Dronten verhuizen naar het pand van Miss Etam aan De Kiel 43. Op dit moment heeft het Kunstcollectief Dronten nog een galerie even verderop, maar dat pand is verhuurd. “In het pand van Miss Etam kunnen we doorgaan met  het Collectief”, vertelt Aad Gordijn namens de Kunstraad.

In eerste instantie leek het voortbestaan van het kunstcollectief Dronten op de tocht te staan, maar er is toch besloten om de schouders er weer onder te zetten. Het Kunstcollectief gaat door, maar moest daarvoor wel op zoek naar een andere locatie. “We huren het huidige pand kosteloos, maar als het pand dan verhuurd wordt, moeten we er wel uit. Dat is nu gebeurd”, weet Gordijn.

Een oplossing werd echter vrij snel gevonden, want even verderop kwam een pand vrij. Miss Etam is uit een pand vertrokken en het Kunstcollectief krijgt daar binnenkort onderdak. Dat is niet het enige: in andere, leegstaande panden staan in de etalages ook kunstwerken van kunstenaars uit de gemeente Dronten. “Zodat je niet tegen een leeg pand kijkt, maar mooie kunstwerken ziet staan. Mooi voor de uitstraling van het centrum en mooi voor onze kunstenaars”, zegt Gordijn.

Vrijwilligers gezocht

Hij en zijn collega’s van de kunstraad hebben alleen nog wel een andere uitdaging: het vinden van vrijwilligers om de galerie samen met kunstenaars te bezetten. “Je bent er dan een paar uurtjes per dag, altijd met anderen, dat is hartstikke gezellig. We gaan door met het Kunstcollectief en hopen op ondersteuning. Want als we open zijn, komen er altijd mensen even bij ons binnenlopen.”

Koningsdag in Swifterbant.
Koningsweekend in Swifterbant: "Dit jaar voor 't eerst drie dagen feest" 22 uur geleden
Gemeenteraad Dronten.
Tien inwoners dienen plan in voor potje van 30.000 euro: "Dronten mooier maken" 22 uur geleden
De aanleg van de bijenmuur in het Wisentbos.
Wisentbos werkt aan biodiversiteit: Gratis bloemenzaad en aanleg bijenmuur 23 uur geleden