Afbeelding
Foto: ©maartenheijenk.nl

Provincie gaat ‘golvende’ Swifterweg snel aanpakken

Algemeen

DRONTEN - ‘Alsof je de rally Parijs-Dakar rijdt’, zo omschreef het CDA onlangs al de situatie op de Swifterweg. De provincie Flevoland gaat actie ondernemen en tussen 17 oktober en 16 december de ‘golvende’ weg aanpakken.

Het CDA maakte zich zorgen over de staat van de Swifterweg en daar is de partij niet de enige in. Met een gang van tachtig kilometer per uur over de Swifterweg rijden is op dit moment vragen om problemen, omdat de hobbels groter en groter worden. De provincie heeft nu aangegeven dat er iets aan gedaan gaat worden en wel in de periode tussen 17 oktober en 16 december. 

“Het deel van de Swifterweg, vanaf de rotonde bij de Rietweg tot de rotonde bij de Lisdoddeweg, heeft last van droogteschade. De boomwortels onttrekken daar water uit de ondergrond, waardoor deze inklinkt en het wegdek gaat golven”, meldt de provincie. Er wordt gedacht dat de werkzaamheden op dit traject een week in beslag nemen. Welke week dat tussen 17 oktober en 16 december gaat zijn, is nog niet bekend. De provincie gaat dat naar eigen zeggen tijdig aangeven.