Het clubgebouw van asv Dronten.
Het clubgebouw van asv Dronten. Foto: ©maartenheijenk.nl - archieffoto

Asv Dronten opgeschrikt door ernstige bedreigingen: ‘Een laffe daad’

Algemeen

DRONTEN - Het bestuur van asv Dronten heeft in een statement aan haar leden melding gemaakt van een ernstige bedreiging richting iemand uit de staf van de club. Er is aangifte gedaan en inmiddels wordt jacht gemaakt op de dader(s). “We willen graag weten wie het is, maar dat gaat nog wel even duren”, denkt voorzitter Jan Bollemaat.

Over de achtergrond van de bedreigingen weet de voorzitter weinig tot niets, omdat de bedreigingen anoniem worden geuit. Iemand binnen het kader van de club, met een leidinggevende functie, is het slachtoffer. “Het kan zijn dat iemand het ergens niet mee eens is, maar dat weten we niet. Dit is in ieder geval absoluut onaanvaardbaar”, zegt Bollemaat, die wel een vermoeden heeft in welke hoek er gezocht moet worden, maar hij meldt tegelijkertijd ook dat het niets meer dan een vermoeden is.

Dagelijks contact

De vrijwilliger van de club heeft er volgens de voorzitter ‘een behoorlijke tik’ van gekregen. Hij staat dagelijks in contact met het slachtoffer. “Want we staan achter de persoon in kwestie, voor de volle honderd procent. Daarom hebben we ook een brief naar alle leden gestuurd, om dat duidelijk te maken. Je raakt niet alleen een persoon, maar ook een gezin. Dat kan niet de bedoeling zijn.”

In het statement schrijft het bestuur van de club dat het ‘enorm geschrokken is’ en dat de bedreigingen ‘alle grenzen te buiten gaan en het volstrekt ontoelaatbaar is’. Ook worden er nog woorden aan de dader gericht. “Aan degene(n) die het betreft: stop ermee! En aan allen de dringende oproep om onze club positief te supporten, elkaar met wederzijds respect te behandelen en daar waar nodig met elkaar in gesprek te gaan.”

Verbod voor het leven

Bollemaat denkt dat het om één iemand gaat, al blijft het ook voor het bestuur gissen. Er is nog veel onduidelijk, maar de voorzitter is weinig onduidelijk als het gaat om eventuele consequenties. “Als we wisten wie het was, dan was het voor mij duidelijk: een verbod voor het leven. Het is een laffe daad.”