De ingang van de parkeergarage.
De ingang van de parkeergarage. Foto: Wouter Foppen

Weer is het mis in parkeergarage: aangifte van zware mishandeling

Algemeen

DRONTEN - De agent die zondagavond in Dronten gewond raakte door een ontploffing van zwaar vuurwerk stond op dat moment in de parkeergarage aan de Schouwstraat. Een 16-jarige Drontenaar is vrijdagochtend aangehouden voor het incident. 

Rond de parkeergarage bij het winkelcentrum spelen al veel langer problemen. De gemeente probeerde het op te lossen met verschillende maatregelen, maar vooralsnog blijft het er onrustig. Onlangs kondigde de gemeente aan dat er camera’s worden geplaatst rond de garage, om zo onder andere eigendommen van de gemeente beter te beschermen. 

Sissend geluid

Afgelopen zondag ging het wederom mis in de parkeergarage. Een agent was daar in gesprek met enkele personen naar aanleiding van een verkeersincident, toen er buiten de garage een knal klonk. Maar daar bleef het niet bij, vertelt een woordvoerder van de politie. “Het leek alsof er buiten de garage vuurwerk werd afgestoken. Na deze knal hoorde de agent een soort sissend geluid. Dat geluid ging over in een zeer harde knal en een groene lichtflits.”

Het gevolg? De agent raakte gewond en houdt er mogelijk blijvende gehoorschade aan over. Dat zal de tijd moeten leren. Hij deed in ieder geval aangifte van een poging tot zware mishandeling. Uit onderzoek kwam de identiteit van de mogelijke verdachte naar voren. Daarop werd er vrijdagochtend een 16-jarige jongen uit Dronten aangehouden. 

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 17 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 18 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 18 uur geleden