Afbeelding
Foto: STADronten

Organisatie Lichtjestour verwacht 50 tot 80 tractoren

Algemeen

DRONTEN/SWIFTERBANT/BIDDINGHUIZEN - De organisatie van de Lichtjestour verwacht dat er tijdens de komende editie in december weer 50 tot 80 tractoren meedoen. Er wordt 9 december gestart in Swifterbant, een dag later volgt Biddinghuizen en de afsluiter is 17 december in Dronten. 

De organisatie is inmiddels alweer volop bezig met de organisatie van de lange lint van versierde tractoren. De start is in alle drie de gevallen weer in het centrum, waar publiek van harte welkom is om de versierde tractoren te bekijken. Tussen 18.00 en 18.45 uur worden de tractoren opgesteld, om 19.00 uur begint de rondrit van circa anderhalf uur. 

De routes worden later bekendgemaakt via sociale media, zodat iedereen kan genieten van de optocht. “De deelnemers kunnen zelf bepalen waar ze mee willen rijden. Vele rijden in alle dorpen mee, andere in een of twee dorpen. Het wordt weer een mooi spektakel, waarmee weer een beetje licht in de duisternis wordt gebracht”, meldt de organisatie, die in handen is van Stichting De IJsvogel (Biddinghuizen), De Klokbeker (Swifterbant) en STADronten (Dornten). 

Lichtjestour voor kinderen

In Dronten wordt er ook nog een Lichtjestour voor kinderen gehouden. De versierde fietsen, skelters en zelfbouw voertuigen rijden dan twee rondes door het centrum, terwijl ze ook een ‘podium’ krijgen op het plein. Kinderen kunnen zich inschrijven via www.lichtjestour.nl