Afbeelding
Foto: A Rocha Dronten

Broeihoop voor ringslangen in Wisentbos: ‘Biodiversiteit vergroten’

Algemeen

DRONTEN - Een groep vrijwilligers van onder andere A Rocha Dronten heeft zaterdag in het Wisentbos een broeihoop voor ringslangen aangelegd. Op die manier moet de ringslang, die totaal ongevaarlijk is, ook een kans krijgen in Dronten. 

De ringslang leeft in de nabijheid van water en Dronten ligt aan de rand van het verspreidingsgebied in Flevoland. De broeihoop moet de ringslang ook de kans geven in Dronten en die hoop bestaat uit takken, mest en ander organisch materiaal. Daarin kunnen de vrouwtjes hun eieren leggen. ‘Hiermee zou de biodiversiteit in het Wisentbos verder vergroot worden en we zouden er een prachtige diersoort bij krijgen in Dronten’, wordt gemeld.

Natuurwerkdag

De aanleg van de broeihoop gebeurde in het kader van de Natuurwerkdag. Een groep van zo’n 15 vrijwilligers ging aan de slag. ‘Na een bak koffie en de uitleg over de ringslang, werden de mouwen opgestroopt. Stammetjes en takken werden uit het bos gehaald, kruiwagens met paardenmest werden gevuld, er werd ruimte gemaakt met de zeis en iedereen genoot van het mooie weer’, valt te lezen. 

Na zo’n anderhalf uur was de broeihoop klaar. Aan het eind van een ochtendje sjouwen was er voor iedereen een presentje vanuit Landschapsbeheer Flevoland: een zakje met biologische bloembollen. 

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 7 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 7 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 7 uur geleden