Afbeelding
Foto: Wouter Foppen

Dwangsom voor waterschap omdat inzage rond windmolens uitblijft

Algemeen

DRONTEN/LELYSTAD - Waterschap Zuiderzeeland moet een dwangsom betalen aan Omroep Flevoland omdat het waterschap het niet voor elkaar heeft gekregen om stukken tijdig openbaar te maken. Dit meldt de omroep. Het gaat om stukken met informatie over de deelname van het waterschap aan Windpark Hanze, onderdeel van Windplan Groen.

Omroep Flevoland deed in april een beroep op de Wet open overheid, om zo meer informatie te krijgen over de rol van Waterschap Zuiderzeeland binnen Windpark Hanze. Het waterschap investeert immers om en nabij de tien miljoen euro in het park, omdat het later gebruik wil maken van de duurzame energie die wordt opgewerkt door de windmolens. 

Bestuursrechter

De opgevraagde informatie bleef echter uit en daarom stapte Omroep Flevoland naar de bestuursrechter. Die droeg het waterschap op om voor 1 december de informatie alsnog bij de omroep aan te leveren, maar ook die deadline werd niet gehaald. Daarom moet het waterschap een dwangsom van 100 euro per dag aan de omroep betalen, met een maximum van 15.000 euro. 

Volgens Omroep Flevoland treedt de vertraging op omdat Windpark Hanze het niet eens is met de openbaarmaking van een deel van de stukken. Toch hoopt het waterschap de informatie zo spoedig mogelijk alsnog aan de omroep te leveren.