Geen carbidschieten aan Cellenbroederspoort en grasveld Tarpan

Algemeen

DRONTEN/SWIFTERBANT - De gemeente Dronten heeft besloten om het carbidschieten op oudejaarsdag aan de Cellenbroederspoort in Dronten niet meer toe te staan. De grond van die locatie is immers verkocht en daardoor niet meer beschikbaar voor het carbidschieten. 

De locatie aan de Cellenbroederspoort in de Poort van Dronten was in de periode van corona aangewezen voor het carbidschieten, ook omdat in buurgemeente Lelystad het schieten van carbid verboden was. Daardoor was de verwachting dat een deel van de carbidschieters naar Dronten zou komen. Dit jaar is het dus niet meer toegestaan om op deze locatie carbid te schieten. ‘De grond is verkocht en kan daarmee niet langer kan worden aangewezen als locatie voor carbid schieten’, laat het college schriftelijk weten. 

Tarpan-grasveld

Ook het Tarpan-grasveld in Swifterbant is niet langer beschikbaar voor deze traditie. Volgens het college van burgemeester en wethouders is ook deze locatie verkocht en daarmee geen gemeentelijk eigendom meer. In plaats van het Tarpan-grasveld is een plek aan de Maalstroom aangewezen als nieuwe locatie.

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 16 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 16 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 17 uur geleden