Geen carbidschieten aan Cellenbroederspoort en grasveld Tarpan

Algemeen

DRONTEN/SWIFTERBANT - De gemeente Dronten heeft besloten om het carbidschieten op oudejaarsdag aan de Cellenbroederspoort in Dronten niet meer toe te staan. De grond van die locatie is immers verkocht en daardoor niet meer beschikbaar voor het carbidschieten. 

De locatie aan de Cellenbroederspoort in de Poort van Dronten was in de periode van corona aangewezen voor het carbidschieten, ook omdat in buurgemeente Lelystad het schieten van carbid verboden was. Daardoor was de verwachting dat een deel van de carbidschieters naar Dronten zou komen. Dit jaar is het dus niet meer toegestaan om op deze locatie carbid te schieten. ‘De grond is verkocht en kan daarmee niet langer kan worden aangewezen als locatie voor carbid schieten’, laat het college schriftelijk weten. 

Tarpan-grasveld

Ook het Tarpan-grasveld in Swifterbant is niet langer beschikbaar voor deze traditie. Volgens het college van burgemeester en wethouders is ook deze locatie verkocht en daarmee geen gemeentelijk eigendom meer. In plaats van het Tarpan-grasveld is een plek aan de Maalstroom aangewezen als nieuwe locatie.

 Havenplein
Alpina (voorheen Sinke) naar Havenplein: "Centraal gelegen locatie" 17 uur geleden
Afbeelding
Nikki Boon breekt schoolrecords tijdens meerkamp in de VS (11 foto's) 18 uur geleden
Riena Tienkamp, Arjen Gerritsen, Piet Boer en Peter van Bergen (v.l.n.r.).
Route langs vijftien kunst- en cultuurobjecten: "Bekijk het in de Oostrand" 19 uur geleden