De drie makelaars op een rij.
De drie makelaars op een rij. Foto: Eigen foto

Nog meer praten over nieuwbouw in Dronten, nu op online platform

Algemeen

DRONTEN - Daar waar de gemeente Dronten haar inwoners mee laat praten over de groei die voor de deur staat, gaan ook drie makelaarskantoren uit Dronten aan de bak. Flipse Makelaardij O.G., Makelaardij Van der Linden en Kerremans Makelaardij lanceren dinsdag het online platform Nieuwbouw Dronten.

Het initiatief Nieuwbouw Dronten is genomen door Naud Rommens (Flipse Makelaardij O.G.), Bart Wijnands (Makelaardij Van der Linden) en Ralph Kerremans (Kerremans Makelaardij). Zij staken de koppen bij elkaar om naar eigen zeggen de stem van de huidige inwoners te horen en te vertalen naar concrete adviezen over de nieuwbouw in de gemeente Dronten. De vraag die daarbij centraal staat? ā€˜Hoe kan onze gemeente groeien zonder voorbij te gaan aan de huidige kernwaarden op woongebied?ā€™

Het doel van Nieuwbouw Dronten is om de stem van de inwoners te laten klinken en te vertalen naar concrete adviezen voor de betrokken partijen, zoals de gemeente, projectbouwers en toekomstige kopers. De makelaars willen dat op poten zetten door middel van een enquĆŖte. Als inwoner kun je terecht op de website van Nieuwbouw Dronten om actief mee te denken over de groeistrategie van de gemeente Dronten. ā€œWij denken dat het voor de inwoners uit Dronten fijn is om gehoord te worden en een steentje bij te kunnen dragen en om voor een volgende generatie iets achter te latenā€, zegt Wijnands, een van de makelaars. 

Terugkoppeling                                                                                   

De drie makelaars hebben het streven om, na het uitbrengen van het tot stand gekomen advies, een terugkoppeling te geven aan de inwoners. ā€˜De inwoner wordt op de hoogte gehouden van wat er met de ingevulde data uit de enquĆŖte is gedaan vanuit Nieuwbouw Dronten en, op de lange termijn, wat hiermee is gedaan door de betrokken partijenā€™, zo valt te lezen. 

Over de persoonlijke motivatie zijn de drie makelaars duidelijk, dat blijkt ook wel uit de woorden van Rommens. ā€œDagelijks zijn wij bezig met Dronten. We zijn makelaars en inwoners van Dronten en wij hebben het beste met Dronten voor. Door onze vakkennis en persoonlijke krachten te bundelen wordt het mogelijk om de kwaliteit van de belangen van de inwoners door te laten klinken in sterke adviezen.ā€

Het online platform Nieuwbouw Dronten wordt dinsdag gelanceerd, dan wordt ook de communicatie met de huidige inwoners opgestart.

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 18 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 18 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 19 uur geleden