Werner Nijdam (r), voorzitter stuurgroep School’s Cool; Gerrit Groot (l), coördinator School’s Cool
Werner Nijdam (r), voorzitter stuurgroep School’s Cool; Gerrit Groot (l), coördinator School’s Cool Foto: Aangeleverd

Gerrit Groot nieuwe coördinator School’s Cool Dronten

Algemeen

DRONTEN - Gerrit Groot is de nieuwe coördinator van het project School’s Cool in Dronten. Groot neemt het stokje over van Marjon Leeftink en Sjoerd Feenstra die het project in 2021 zijn gestart. School’s Cool verbindt op allerlei plekken in het land thuismentoren met leerlingen.

Groot: “ik ken het project uit de tijd dat ik directeur was van een basisschool in Lelystad. Het project draait daar al 15 jaar met succes en leerlingen van mijn school namen deel aan dat project. Toen heb ik gezien dat de hulp en begeleiding die de leerlingen kregen echt betekenisvol voor een kind kan zijn. Het is een mooie uitdaging dat ik nu de gelegenheid krijg om het project in Dronten na de lastige Coronaperiode verder uit te bouwen.

In april start School’s Cool met een nieuwe cyclus. Het programma richt zich op kinderen uit groep 8 die op de drempel van het voortgezet onderwijs staan en bij die overgang een duwtje in de rug goed kunnen gebruiken. De basisschool kan een leerling voordragen voor begeleiding van een thuismentor. Die begeleidt het kind van de laatste maanden in groep 8 tot aan de herfstvakantie in het tweede VO–leerjaar. 

Een mentor doet dat op vrijwillige basis. Hij/zij fungeert voor het kind als klankbord, is de adviseur en de rechter- en linkerhand bij het plannen van huiswerk en alle andere zaken die op hun pad komen. Daarnaast kan de thuismentor ouders behulpzaam zijn, bijvoorbeeld bij het invullen van formulieren en het maken van afspraken met de school.

Nieuwe thuismentoren gezocht

Voor die nieuwe cyclus zijn veel aanmeldingen van basisscholen in Biddinghuizen, Dronten en Swifterbant. Daarom zoekt School’s Cool nieuwe thuismentoren. Wie een goede toekomst voor kinderen belangrijk vindt en ervaring heeft in de omgang met kinderen kan zich aanmelden. Een thuismentor moet het ook leuk vinden plezier te maken met kinderen en hen te helpen om structuur aan te brengen. Geïnteresseerd? Stuur dan een mail naar: ggroot@solcon.nl voor meer informatie.