Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Grote behoefte aan nieuwe vrijwilligers bij Matchpoint Dronten

Algemeen

DRONTEN - Het kloppende hart van de gemeente Dronten zijn vrijwilligers. Dankzij actieve en betrokken burgers zijn veel sociale initiatieven mogelijk. Matchpoint Vrijwilligerswerk heeft momenteel een grote behoefte aan nieuwe vrijwilligers van alle leeftijden.

Speciaal doen zij een oproep aan inwoners die met pensioen zijn, een uitkering hebben, om een andere reden uit het arbeidsproces zijn of naast  werk of studie iets willen betekenen voor een ander?  Loop eens binnen bij het Matchpoint Vrijwilligerswerk in De Meerpaal. De medewerkers van het Matchpoint helpen bij het zoeken van passend vrijwilligerswerk.

De openingstijden van Matchpoint Dronten zijn verruimd. Vanaf heden kun iedereen van maandag t/m vrijdag van 9.00-12.00 uur en op donderdagmiddag van 13.00-15.00 uur binnenlopen in De Meerpaal. Op het Serviceplein zitten medewerkers klaar om vragen te beantwoorden en vrijwilligers te ‘matchen’. 

In Biddinghuizen is er inloopspreekuur in De Binding op woensdagmiddag van 13.00-14.00 uur. En in De Steiger in Swifterbant op dinsdagmiddag van 13.00-14.00 uur.
Het Matchpoint is telefonisch en per e-mail bereikbaar: 0321 - 388 777, matchpointvrijwilligerswerk@meerpaal.nl

Vrijwilligers gezochtVrijwilligerswerk is er in alle soorten en maten; sociaal, administratief, jeugd, cultuur en ‘handen uit de mouwen’ werk. Van tijdelijke aard of voor een vast aantal uren per week. Er is momenteel urgent behoefte aan chauffeurs en een coördinator voor Tafeltje Dekje. Hiermee dragen vrijwilligers actief bij aan het verstrekken van een gezonde, warme maaltijd aan inwoners van de gemeente die (tijdelijk) niet in staat zijn dit zelf te verzorgen. 

Matchpoint zoekt ook vrijwilligers als mantelzorgondersteuning, wandelmaatje, hulp bij jongerenactiviteiten, kookhulp, gastheer/gastvrouw of klusser. Wat je motivatie en vaardigheden ook zijn, er is van alles te doen. Voor een totaaloverzicht, check de digitale vacaturebank op https://www.meerpaal.nl/welzijn/matchpoint-vrijwilligers/

Bas Jansen