Franca Treur (l) en Lale Gül (r) zijn beide schrijfsters die braken met hun strikt religieuze opvoeding
Franca Treur (l) en Lale Gül (r) zijn beide schrijfsters die braken met hun strikt religieuze opvoeding Foto: Corbino (links)/Angeliek de Jonge (rechts)

Lale Gül en Franca Treur geven Boekenweek-lezing in de bibliotheek

Algemeen

DRONTEN - De populaire schrijfsters Lale Gül en Franca Treur komen naar Dronten voor een lezing tijdens de 88e Boekenweek. Deze is van 11 tot en met 19 maart. Op donderdagavond 16 maart staat om 20:30 uur de lezing gepland.

Thema is dit jaar ‘Ik ben alles’. “Juist een boek stelt ons in staat om onszelf en anderen beter te leren kennen.  Door in de huid te kruipen van personages die we niet zijn of kennen en ons onder te dompelen in culturen, geloofsovertuigingen, seksualiteiten of leefwijzen die de onze (nog) niet zijn. Je bent alles wat je denkt. Je bent alles wat je voelt. Je bent alles wat je nastreeft, wat je liefhebt, waar je van droomt. Je bent alles”, schrijft het organiserende CPNB. 

Gül en Treur hebben met elkaar gemeen dat zij beiden afscheid namen van een streng religieus milieu. De Turks-Nederlandse Gül deed dat met het schrijven van ‘Ik ga leven’ . Zij ontving hiervoor diverse prijzen, kreeg ook veel kritiek . Franca Treur ziet grote overeenkomsten met haar eigen situatie toen ze debuteerde met haar roman ‘Dorsvloer vol confetti’. Hierin vertelt zij over haar reformatorische familie in Zeeland.  Franca Treur neemt tijdens de avond de rol van interviewer op zich, maar vertelt ook over haar eigen boeken en ervaringen.

Inloop is vanaf 20.00 uur met koffie en thee. Daarna is een informele signeersessie.Toegang alleen met een geldig toegangsbewijs á 7,50 euro voor niet-leden en 5 euro voor leden. Kaartjes zijn t/m 15 maart alleen te bestellen via de website of aan de balie (niet op de avond zelf).

Bas Jansen

Afbeelding
Bijna één op de tien jongeren in de gemeente Dronten krijgt jeugdzorg 7 uur geleden
4 mei in Dronten.
Wat is er zaterdag te doen? Gamefestival, voorouders, voetbal, dodenherdenking 8 uur geleden
Er is dit jaar geen stembureau in De Meerpaal.
Gemeente Dronten zoekt hulp op stembureaus bij Europese verkiezingen 8 uur geleden