Voorleeskampioen Noor de Wit
Voorleeskampioen Noor de Wit Foto: aangeleverde foto

Noor de Wit is beste voorlezer van Dronten

Algemeen

REGIO - In De Meerpaal werd dinsdag de voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd gehouden. Dertien scholen konden weer live aanwezig zijn voor de nodige support. Noor de Wit van pcb De Zevensprong is als winnaar uit de bus gekomen. Zij vertegenwoordigt Dronten tijdens de provinciale finale.

De voorronde werd gehouden in de grote theaterzaal van de Meerpaal. Theatergroep ‘ZieZus’ verzorgde de prestentatie en heeft samen met de kinderen een act opgevoerd. De jury bestond uit 4 leden: Marieke Cosijnse-Poortinga (logopediste), Jan Gommer (oud-directeur FlevoMeer Bibliotheek), Carice Scholtens (winnares vorig jaar) en vriendin Kirsten Out. Alle kandidaten werden, aangemoedigd door hun klasgenootjes en ouders, om de beurt op het podium verwelkomt en kort aan het publiek voorgesteld. 

Elke kandidaat las een fragment voor uit een zelfgekozen boek. Noor koos voor het boek ‘Dirkje Bakkes, brandnetelspecialist’ van Tosca Menten. Tijdens het voorlezen heeft de jury gelet op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid en tempo. Ook het contact van de voorlezer met het publiek was belangrijk.

Op 19 april gaat Noor de strijd aan met de andere schoolwinnaars uit de provincie Flevoland tijdens de provinciale finale. De winnaar van deze finale gaat de provincie Flevoland vertegenwoordigen tijdens de landelijke finale.