Kerkgebouw De Ark in Dronten.
Kerkgebouw De Ark in Dronten. Foto: PG Dronten

Avond over duurzaam voedsel in De Ark met boer Henk Klompe

Algemeen

DRONTEN - Werkgroep De Groene Kerk van de Protestantse Gemeente houdt woensdag 29 maart een avond over duurzaam voedel.De productie en consumptie van voedsel wordt de komende jaren een steeds belangrijker gespreksonderwerp in ons dagelijks leven en in de politiek. Milieu, klimaat en gezondheid vormen grote uitdagingen.

‘Kan de bevolking gevoed worden zonder onze planeet uit te putten? Ingrijpende wijzigingen van voedselproductie én -consumptie zullen nodig zijn. Dat levert nieuwe vragen op. Als voedsel op een andere manier geproduceerd wordt, is er wel voldoende beschikbaar en kunnen boeren nog wel een levensvatbaar bedrijf hebben? Zijn we als consumenten bereid anders te eten en meer te betalen?’ 

Dit zijn allemaal vragen die spelen aldus de organisatie. Henk Klompe, biologische boer uit Biddinghuizen, leidt deze avond in. Naast boer op een biologisch agrarisch bedrijf is Henk Klompe voorzitter van de vereniging van biologisch-dynamische en ekologische boeren (Bdeko) in Flevoland. In Flevoland telen tenminste 150 boeren en tuinders biologisch of biologisch-dynamisch. Henk Klompe praat ook mee in het overleg van het aanstaande landbouwakkoord van onze landbouwministers. De bijeenkomst is in Dee Ark, De Oost 54 in Dronten. Aanvang 20.00 uur.